Grillad efterrätt javisst!

Foto: Lennart Weibull

När grillglöden falnar kan man gärna lägga på underbara rabarberpaket som man äter med grillad sockerkaka och raspad lime. Enkel dessert med smak av försommar som dessutom går att förbereda. Sockerkakan grillas dock á la minute men det går på några sekunder.

Rabarber med grillad sockerkaka
När rabarbern är späd behöver den inte skalas. Gör gärna det senare på säsongen.

2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
400 g späd rabarber
1 dl rårörsocker
30 g smör
4 skivor sockerkaka
rivet limeskal till garnering

Värm ½ dl av grädden (för 4 portioner) med chokladen i en liten kastrull. Rör tills det har smält. Låt svalna helt.
Vispa resterande grädde och blanda med den vita chokladgrädden. Skär rabarbern i 5 cm långa stavar, fördela på 4 dubbla folieark (för 4 portioner). Strö över sockret och hyvla över smöret. Vik ihop till paket, se till att de sluter tätt. Grilla foliepaketen under lock tills rabarbern känns mjuk, ca 10 minuter. Rosta sockerkaksskivorna på grillen på bägge sidor.Servera rabarbern med smulad sockerkaka i bitar och chokladgrädden. Garnera med lite rivet limeskal.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Ica Buffé

 Skriv ut