Pimpa ditt ris

Eftersom detta är en matblogg pratar jag inte om påskris när jag säger: pimpa ditt ris. Nej, här kommer ett tips på hur du kan pimpa rester av ris så att det både blir nyttigare, roligare och godare att äta. Självklart kan man göra så här med nytt fräscht ris men använd gärna rester eller koka lite extra när du ändå håller på. Passar bra till kyckling, falafel, grytor, indisk mat, asiatiska rätter och varför inte till ett kryddigt påskalamm?

Kokosris med röda linser
1 portion

1 msk kokos
1 krm gula senapsfrön
2 dl kokt ris
3 msk röda linser på burk – sköljda

Rosta kokos och gula senapsfrön i en torr stekpanna tills riset börjar få gyllenbrun färg och senapsfröna börjar poppa. Vänd ner riset och linserna och låt allt bli varmt. Tillsätt lite olja om du vill ha ett krämigare ris och en skvätt ljus soja om du saknar sälta.

 Skriv ut