Efter fitness kommer frossa
Efter fitness kommer frossa. Då passar det bra att baka en finfin saffranskaka till fikat.
Saffranskaka med hallon och kokos
Sött, syrligt och saffran i balans. Hallonen kan bytas ut mot färska fikon om de är i säsong.
150 g smör
1 dl mjölk
0,5 gram saffran (1 paket)
1,5 dl kokosflingor
3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl frysta hallon
florsocker och lättvispad grädde
Smält smöret. Tillsätt mjölken och saffranet och låt svalna. Blanda ned kokosen. Vispa ägg och socker pösigt, ca 10 min med elvisp. Helst ska du vispa så länge att sockerkristallerna löser sig. Blanda ned saffran och smörblandningen. Blanda mjölet och bakpulvret och sikta ner i kaksmeten. Häll smeten i en långpanna (ca 20*30 cm) med bakplåtspapper och tryck ned hallonen. Grädda i 175 grader i 30-40 min tills kakan känns torr. Låt svalna. Pudra över florsocker. Servera med lättvispad grädde.
Skriv ut