Salt möter sött - en bra middagsstart

Foto: Jenny Grimsgård

Salt päroncrostini med getostkräm
Sötsalta snacks är en bra start på både fredagsmyset och lördagsfesten. Köp färdiga bruchetta eller rosta egna av en snedskuren baguette.
12 snittar

100 g getost
200 g ricotta eller färskost
0,5 st citron
12 st bruschetta
1-2 päron
2 msk honung
smör till stekning
salt och svartpeppar
några blad färsk lavendel eller kvistar med rosmarin

Mosa getosten med ricottan. Tvätta citronen och riv ned skalet. Smaka av med salt och peppar. Bred krämen på bruschettan. Skär päronet i minst 12 tunna klyftor. Stek dem lätt i smör, eventuellt med färska örterna, tills päronen mjuknar och fått lite färg ca 3 min. Häll på honungen. Fördela päronen på bruschettan. Garnera ev. med någon ört.

 Skriv ut