Snabbmat

Det här med snabb vardagsmat är ju mångas huvudvärk har jag förstått. En lösning på problemet är ju att köpa halvfabrikat. Det räddar min vardag många gånger. En annat sätt är att lägga några kronor och minuter till och köpa rena, lättlagade råvaror. Det tycker jag är en mycket bättre lösning, särskilt nu när säsongen bjuder på så många fina och goda grönsaker. Halvfabrikaten kan vi spara till januarimurret.

Fläskkarré med vaxbönor, varma citroner och zucchinispaghetti
Jag köper helst kött i bit som jag låter ligga och gotta sig i kylen se tidigare inlägg. Det är oftast bäst att köpa i bit när det gäller mycket i mataffären – lax i bit är godare än skivad, precis som ost och kött. Det blir godare och dessutom oftast billigare.

300 g pasta eller mer eller mindre
1 zucchini
400 g färska vaxbönor
2 vitlöksklyftor
1 citron, delad på mitten
4 skivor fläskkarré
smör till stekning
salt, peppar
1 näve rucola

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla zucchinin med en mandolin eller en osthyvel. När det är ca 1 minut kvar av koktiden lägger du i zucchinin med pastan. Rensa bönorna och stek dem i smör tillsammans med vitlöksklyftorna som du har hackat eller skivat tunt. Krydda med salt och peppar. Ta upp bönorna och håll dem varma på t ex ett fat. Krydda köttet och stek det i stekpannan tillsammans med citronen (snittytan nedåt). Lägg köttet på bönorna och tillsätt en halv deciliter vatten i stekpannan. Häll stekskyn på köttet. Servera med zucchinipasta. Toppa med rucola och pressa över citronsaft efter smak och person.

 Skriv ut