Snyggaste chipsen

Supersnyggt till ostbrickan, gott i frukostfilen, knaprigt i en sallad eller bara smaskigt att äta som mellis. Egna päronschips är enkelt att göra. Helst ska du ha en mandolin så att du kan skära riktigt tunna skivor. Och eftersom jag älskar kardemumma är det givetvis det jag smaksätter dem med.

Päronchips med kardemumma
Torkade päronchips är gott som snacks, blir fint på tårtan eller är ett knaprigt inlägg i salladen. Torktiden varierar beroende på hur tunt du har skurit chipsen.
3 plåtar

3 st fasta päron
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk socker

Skär päronen i tunna skivor, helst med en mandolin. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. De kan ligga tätt men inte på varandra. Grädda i varmluft 80 grader i 2-4 timmar. Vänd efter halva tiden när päronen börjar krulla sig i kanten. Gräddningstiden beror på hur tunt du skuret päronen. Öppna gärna luckan då och då och släpp ut lite luft. Förvara dem torrt.

TIPS: Tänk på att päronen torkar till något när du tar ut dem ur ugnen. Är de för mjuka kan du bara stoppa in dem igen. Om du inte vill att päronen mörknar kan du pensla dem lätt med lite citronvatten innan du gräddar dem.

Receptet har tidigare varit publicerat i Elle Mat & Vin

 Skriv ut