Spansk bolognese
Ibland behöver man vidga sina vyer. Även om man bara är en köttfärs. Söndagens bolognese blev en spansk variant med chorizo, grillad paprika och vita bönor. Manchegon kunde inte närvara vid en högtidliga måltiden så parmesanosten fick kliva in som stand in. Funkade det med. Ett glas rött till gjorde upplevelsen extra funky.
Spansk bolognese
Räcker till 6-8 personer
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
600 g köttfärs av nöt eller lamm
2-3 chorizo korvar
2 burkar passerade tomater
1 burk körsbärstomater
2 msk tomatpuré
en skvätt rödvin
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1 tsk fänkålsfrön
oxfond, salt, svartpeppar och socker
smör till stekning
pasta och nyriven ost till servering
gärna lite gröna blad
Finhacka vitlök och lök och stek den mjuk i smör. Tillsätt färsen och höj värmen något. Bryn den runt om. Finhacka chorizon. Tillsätt korven, tomat, tompuré, vin och kryddor. Tillsätt gärna lite fond för extra smak. Koka ca 15 minuter på medelstark värme. Smaka av med salt, peppar, socker och mer kryddor. Servera med pasta, gröna blad och nyriven ost.
Skriv ut