Mod!
Det är sommar i Sverige och allt är sig likt. Det regnar ute, är fotboll på teve och vi gör tzatsiki på gurka. Förnyelse är ett bra ord! Spenattzatsiki är en god röra!
Spenattzatsiki med brynt vitlök
5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g babyspenat
3 dl yoghurt
75 g fetaost
salt, svartpeppar och olivolja
bonus: chiliflakes, citronskal, finhackad färsk mynta eller persilja
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs dem i olja tills de blir lätt brynta men inte brända. Råkar de bli de senare så slänger du dem och börjar om, bränd vitlök smakar bittert och är inte gott. När vitlöken är färdig för första eller andra gången lägger du i bladspenaten och låter den bli mjuk. Ställ bort pannan från plattan och låt spenaten svalna. Smula ned fetaosten och rör ner yoghurten. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Vill du ha mer rock´n roll så krydda gärna med lite chiliflakes. Saknar du något så blir det gott med rinrivet citronskal eller finhackad mynta eller persilja i såsen. Ställ kallt i väntan på servering och känn dig nöjd över ditt mod. En tzatsiki till på reportoaren.
Skriv ut