Tysk korv

Foto: Matilda Lindeblad

I Tyskland har de en korvtradition som i min mun slår falukorven med grislängder. Bland annat har de currywürst det vill säga korv med curryketchup! Enligt wiki har currykorven anor från efterkrigstidens Berlin och det finns faktiskt också ett museum dedikerat till skapelsen. Kanske är kul men känner mig ytterst tveksam om det är värt inträdesbiljetten?!

Jag är inte någon stor curryfantast men jag gillar kryddan i små subtila mängder, men eftersom jag inte heller är så förtjust i ketchup la jag den i en majonnäs istället. Har du inte några krav på att röran verkligen ska stanna på korven kan du byta ut hälften av majonnäsen mot créme fraiche för en lite lättare röra. Vill du göra majjon och korven ännu matigare så kan du tärna ned lite kokt kall potatis eller ägg i den. Så många val en sån här solig dag.

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

Här passar utmärkt med en vit, tysk fläsk- eller kalvkorv men även andra korvar är goda, om de är goda.

1 litet äpple
1 tsk inlagd dragon
2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk curry
4 st korv, t ex bratwurst
4 st korvbröd
1 msk kapris eller bärkapris
lite rostad lök eller potatischips
salt, svartpeppar och socker

Snabbpicklade grönsaker
400 g grönsaker t ex blomkål, morötter och rödlök, skuren i mindre bitar
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad

Börja med att pickla grönsakerna. Rensa och skär grönsakerna i mindre, ätvänliga bitar. Koka upp övriga ingredienser. Lägg i grönsakerna i den kokande vätskan och dra av från värmen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Hacka äpplet och dragonen fint och blanda med majonnäs. Tillsätt senap och curry och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Snitta och stek korven i olja. Lägg den i korvbrödet och toppa med currymajonnäs och grönsaker. Garnera med kaprisen. Toppa gärna med lite rostad lök eller potatischips.

 Skriv ut