Sommarsquash

På sommaren har jag inte lust att laga så mycket mat. Jag vill dricka vin, umgås och ha det bra. Fast i begreppen umgås och ha det bra så ingår ju även begreppet; äta god mat. Lösningen heter grilla. Idag har jag grillat squash som jag toppade med citron- och örtdressade bönor och smulad fetaost. Det blev kyckling till men maträtten hade defintivt stått sig ensam som vegorätt med lite bröd.

Jag har även noterat ett samband. Ju mer graderna stiger på termometern desto mindre kryddar jag. Mina smaklökar skriker efter rena smaker, säkerligen beroende på att råvarorna är så bra just nu att de talar för sig sjäva. Mer info om squash hittar du här

Grillad squash med fetaost och citrondressing
God som ensamrätt eller som tillbehör till grillad kyckling. Råkar du ha turen att hitta sommarkantareller är det väldigt gott, annars går det bra utan.

1 st squash, ca 500 g
0,5 st liten citron
2 msk hackade örter t ex basilika, timjan och grönmynta
3 msk olivolja
0,5 tsk socker
1 burk små vita bönor,
ca 400 g
150 g fetaost
80 g babyleaf eller rucolasallat
Salt, svartpeppar
Lite smörstekta sommarkantareller
Olja till grilllen

Tvätta och skär squashen i skivor, ca 0,5 cm breda. Tvätta citronen. Pressa ur saften och skalet och blanda med örter, olja och socker. Skölj av bönorna och blanda dem med örtdressingen. Smaka av med salt och peppar. Pensla squashen med olja och grilla dem lätt på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Lägg sallad på ett fat, lägg på squash och toppa med bönorna. Smula över fetaost och om du har, smörstekta sommarkantareller.

 Skriv ut