Svalka för lättjefulla sommardagar
Här i Modena – där vi ofrivilligt fastnat med punktering på bilen – är det så klart regn. Är det inte typiskt att vi åker från ett soligt Sverige och hamnar i ett regnigt Italien? I morgon är förhoppningsvis punkan lagad och vi rullar vidare mot solen. Men man vet aldrig…Nå väl, det var inte det jag skulle prata om utan iskaffe. Jag är ett kluvet fan. Jag gillar tanken på kallt kaffe men tycker ofta att de är så onödigt översötade. Vietnamesiskt iskaffe är en favorit. Den är söt men där är smaken av mocca tydlig. Här kommer en vanlig, dvs ej vietnamesisk, variant med lite honung som smaksättare och en twist av frisk mynta. Perfekt svalka en varm sommardag om du frågar mig.
Iskaffe med honung och mynta
Lagom till 2 törstiga personer.
1 dl starkt kaffe, gärna espresso
20 blad färsk mynta
2 msk honung
3 dl mjölk
3 dl krossad is
mynta till garnering
Hacka myntabladen och lägg dem i det varma kaffet.
Blanda ned honungen och låt kaffet kallna.
Blanda kaffet med mjölk och is. Garnera med mynta.
PS. Övriga drycker på bilden svalkar också. De hittar du på arla.se om du söker på smoothie med körsbär och mandelmassa, iste med grönt te och vinbärs- och rabarbermilkshake
Receptet har tidigare varit publicerat i boken Arla Köket sommar
Skriv ut