Vuxenvåfflor

Är det bra eller dåligt att fylla år den 25 mars? Det beror på om man gillar våfflor skulle jag säga. Idag firar jag alla födelsedagsfyllare med en våffla med många vuxenpoäng – dinkelmjöl, kesella, citronkräm och syltade bär. Det senare är enklare än det låter – nämligen bär blandade med sylt.

Dinkelvåffla med syltade bär och citronkräm
8-10 st våfflor

3 dl mjölk
1 dl kesella, 1%
2 ägg
3,5 dl siktat dinkelmjöl
½ tsk salt
50 g smör, smält
2 dl mejeriprodukt – vispad grädde, 10% yoghurt, ricotta eller creme fraiche
2 msk lemoncurd
300 g bär tex hallon, blåbär, björnbär, tinade
3 msk hallonsylt eller annan röd sylt

Blanda mjölk, kesella och ägg. Rör ner mjöl och salt till en jämn smet och tillsätt sist smöret. Låt vila minst 30 min. Rör samman valfri mejeriprodukt och lemoncurd. Blanda bären med sylten. Servera till våfflorna.

 Skriv ut