Mammas bästa sylt!

Foto: Matilda Lindeblad

Jag tycker att vinbär passar med andra frukter och bär. Röda till exempel funkar fint med rabarber, jordgubbar och hallon. Och svarta passar med röda! Eftersom röda vinbären oftast mognar före de svarta är ett bra tips att lägga de röda i frysen rensade och redo för syltkoket.

Svarta– och röda vinbärssylt med kanel
Blir sylten för tjock och mer lik marmelad kan du späda med vatten. Gott till skorpor med färskost eller en klick i frukostfilen.
2 burkar

600 g svarta vinbär
400 g röda vinbär
2 kanelstänger
2 dl vatten
1 kg syltsocker med pektin

Koka bären med kanelstång och vatten. Låt koka 10 minuter, skumma under tiden. Tillsätt syltsocker och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll upp på väl steriliserade burkar eller lägg sylten i frysen när den har svalnat.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut