Sugen på mer träning?

Foto: Jenny Grimsgård

Sugen på att träna mer? Här kommer ett grymt kålrecept till. Kålsallad med granatäpple smaksatt med vanilj, chili och koriander. Gott till fisk men även till t ex stekt halloumi eller kyckling. Här finns recept på en liknande sallad, fast med suddigare bild, kyckling istället för fisk och senap istället för chili.

Pankopanerad kolja med vintrig vitkålssallad
Det är viktigt att vaniljen är av det äkta slaget, aromerna lämnar vi kvar i burken.

1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
citronklyftor till servering

Salladsdressing
1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 krm äkta pulver av vanilj
3 msk olivolja
salt och peppar

Vitkålssallad
ca 350 g vitkål
2 morötter
1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering

Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt med salladen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen. Strimla vitkålen fint. Skala och riv morötterna grovt. Blanda de rårivna grönsakerna med dressingen. Strö ev över lite hackad koriander. Skär fiskfiléerna i bitar. Vänd i panko eller vanligt ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i smöret ca 3 minuter på varje sida. Servera med vitkålssalladen och citronklyftor.

Receptet har tidigare varit publicerat i Ica buffe och en del av den vitkålsträningen som jag pratade om i förra posten.

 Skriv ut